Circuit Training – Faktoja ja myyttejä

Piirikoulutus, joka tunnetaan myös nimellä “fbw training” (Full Body Workout), on tarkoitettu aloittelijoille ja kehittyneille ihmisille, jotka pitävät korkeasta koulutustasosta ja kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta itsekehitykseen. Tämä harjoittelu edellyttää vähintään yhden harjoituksen suorittamista kaikkien tärkeimpien lihasryhmien kohdalla jokaisessa harjoittelussa. Tämän tuloksena on suhteellisen korkea syke ja runsaasti väsymystä harjoittelun aikana. Aloittelijoille on suositeltavaa aloittaa vähemmän asemia ja kuormittaa mieltymystesi mukaan. Tämä estää vammoja ja väärien liikemallien hankkimisen. Päättäessä tällaisesta koulutuksesta voit olla varma siitä, että parannat kehosi tehokkuutta, koordinaatiota ja vahvuutta. Kattava lähestymistapa kehityskysymyksiin tekee perifeerisestä koulutuksesta yhden kouluttajien eniten valitsemista. Tämäntyyppisen työn etuna on mahdollisuus harjoittaa seuraavia harjoituksia kotona ilman erityislaitteiden tarvetta. Tämä mahdollistaa valitut harjoitukset ja kuormitukset samanaikaisesti vapaasti ja tehokkaasti. Monipuolistaminen harjoittelusuunnitelmassa kuukausien aikana auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia ja saamaan enemmän iloa koulutuksesta.

Perusoletukset

Fbw-harjoittelun suuri etu on mahdollisuus valita harjoituksia harjoittelun mieltymysten mukaan. Heidän valintansa ei ole tarkkaan määritelty, joten voit keskittyä tietylle osapuolelle jokaisessa harjoittelussa luopumatta muiden elementtien koulutuksesta. Se on täydellinen ratkaisu aloittelijoille. Esimerkiksi kun meillä on heikko selkälihakset ja voimakas rinta, voimme käyttää pull-up baarissa ja soutuessa, yhdistettynä klassisiin push-ups. 2: 1-järjestelmä mahdollistaa tehokkaan piirin harjoittelun myös heikomman osapuolen kanssa.

Miten piirikoulutuksen pitäisi näyttää?

Perifeerisen koulutuksen pääasiallinen olettamus on korkea intensiteetti ja lyhyt työaika. Useimmissa tapauksissa 30 tai 40 minuuttia kestävää vankkaa työtä riittää väsymään ja kehon kehittymiseen. Tällainen koulutuksen lyhyt kesto yhdistää tehokkaasti vahvuuskoulutuksen ja sydänkoulutuksen. Tuloksena on uskomattoman nopea koulutustavoite. Muista sisällyttää kaikki ylemmät lihasosat harjoitteluun eli:

 • rinta (esim. penkki puristin tai ruotsalaiset pumput)
 • selkä (esim. tangon vetäminen tai vatsan soutu)
 • proomut (esimerkiksi armeijan puristaminen tai sivupoljon nostaminen)
 • hauis (esim. taivuttamalla tangot kun seisot tai taivuttamalla käsipainoa istuen)
 • triceps (esim. ranskalaisen puristamalla tai vetämällä ylempi nostojohto)
 • vatsa (esim. polvien vetäminen häkkiin ripustustilanteessa tai maton oikosulku)

Ja pienempi lihasosa, eli:

 • nelitahtipoikaiset lihakset (esim. kyykkyjä selkäpuolella tai dippauksilla käsipainoilla)
 • kaksiosainen reisilihakset (esim. kuollut klassiset stringit tai pysyvät suorat jalat)
 • tiibetiläisten lihaksen ryhmä – semi-buccal lihakset ja puolijoukot (esim. pallon vetäminen alas)
 • pehmustetut lihakset (esim. käveleminen polvilla tai lonkkakivellä pidättämällä kumilla)
 • kolmihaaraiset vasikat (esim. askelta varpaisiin jalustalla tai suora nosturi)

Näiden harjoitusten kokoaminen yhteen piiriin lyhyen tauon huomioon ottaen tehokkaasti ja tehokkaasti ylittää koko kehon yhdessä harjoittelussa. Harjoittelun aikana on syytä seurata sydäntä sykemittarilla. Näin voit määrittää sydämen lyöntien voimakkuuden ja säätää kuorman oman hienostuneisuuden tasolle. Säätämällä sykettä voimme milloin tahansa manipuloida vaivaa (happi ja anaerobinen alue), mikä edesauttaa viikosta toiseen.

Milloin ei ole perifeeristä koulutusta?

Harjoittelukoulutusta, joka koostuu useista yhteisharjoituksista ja ei taukoja, ei suositella aloittelijoille. Tehtävien vaikeus yhdessä voimakkaan intensiteetin kanssa voi olla monimutkainen yhdistelmä, joka johtaa lopulta vammaan. Tilanne on erilainen, kun kyseessä on perifeerisen harjoittelun yhdistelmä koneilla suoritetuilla harjoituksilla, jotka eivät vaadi erittäin hyvää tekniikkaa harjoitusten suorittamiseen ja kehon asentoon.

Kuka kouluttaa kenelle?

Ennen kaikkea henkilöille, jotka pitävät nopeista ja tehokkaista koulutuksista. Useiden harjoitusten yhdistäminen yhteen piiriin mahdollistaa tehokkaan koko kehon vahvistamisen, vakautuksen ja moottorin koordinoinnin parantamisen. Tämä on täydellinen ratkaisu kiireisille ihmisille, jotka eivät halua tuhlata aikaa tarpeettomaan taukoon. On syytä muistaa, että koulutuksen laatu riippuu sarjojen ja harjoitusten valinnan välisistä taukoista.